Македонија
24. August 2015 - 8:33

Иванов ќе прими акредитиви од амбасадорите на Холандија, Хрватска и Австрија

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Кралството Холандија, Република Хрватска и Република Австрија.

Новоименуван амбасадор на Кралството Холандија во Република Македонија е Вилем Ваутер Пломп, на Република Хрватска Данијела Баришиќ и на Република Австрија Ренате Коблер. скс/мд/07:34