Спорт плус
28. December 2018 - 19:04

Италијанска доминација во Бормио

Во Бормио се возеше спуст во рамките на Светскиот куп.  Првото место му припадна на Италијанецот Доминик Парис кој беше побрз  36 стотинки од сонародникот Инерхофер додека трет низ целта мина Швајцарецот Бит Фојц кој останува и натаму лидер во оваа дисциплина во генералниот пласман.