Живот
15. August 2017 - 9:41

Исповед на една девојка од Србија - “Кумата Сања ми ја уништи венчавката“

 
Две девојки од Белград, Јелена и Сања, биле најверни другарки уште од раѓање. Заедно учеле да одат, заедно оделе на училиште, и уште од деца правеле планови за своите свадби како сире девојчиња. Така, пораснале и дошол денот кога јелена треба да стапне на лудиот камен со избраникот и да го каже судбоносното ДА.
 
- Ми честитаа сите, а тогаш се свртев и видов дека го нема каде што го оставив на масата, вели јелена.
 
Таа не паничела мислела најпрво дека е шега, а потоа откако половина час не можеле да го најдат и таа со гостите се фотографирала без него, станала многу нервозна. 
 
- Си реков пред венчавката ова е твој ден и не смее ништо да те изнервира. Сопругот ми рече земи некој мал букет од масите и не се нервирај. Земав, но знаев дека некој од гостите сака да ми го уништи денот, а тоа ме скрши, додава таа.
 
Излегла на воздух, а во автомобилот на кумата и најверна другарка Сања бил бидермаерот. Влетала внатре и и удрила шлаканица. 
 
- Жал ми е што таа ќе ми биде кума до крај на животот тоа не може да се исправи никако. Навистина ме предаде, вели јелена.