Македонија
6. May 2021 - 15:03

Исплатени ученичките и студенските стипендии за мај

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека се исплатени ученичките и студенските стипендии за мај годинава.

– Сите корисници на стипендии кои ги доделува МОН за ученици од средните училишта, студенти запишани на додипломски студии на високообразовните установи во Република Северна Македонија, како и студенти запишани на некој од најдобрите светски универзитети согласно Шангајската ранг листа, веќе ги добија средствата на своите сметки, информира МОН.

Оттаму најавуваат дека ќе продолжи редовната месечна исплата на ученичките и студенски стипендии воспоставена на почетокот на годината.