Loading Video...
Свет
22. May 2018 - 17:17

Иран до САД - Кои сте вие да решавате за други држави

Кои сте вие да одлучувате за  Иран и за остатокот од светот. Земјите  си имаат своја независност и нема да прифатат  Соединетите држави да одлучуваат за нив. Жестоката  реакција на иранскиот претесетал Рохани уследи по заканувачката порака на  Вашингтонт до ТЕхеран- или трајно запирање на нуклеарната и ракентата програма или ќе бидат воведени најостри санкции во историјата  на Иран.

- Санкциите ќе бидат болни ако режимот не го промени својот курс од неприфатливиот и непродуктивен пат. Санкциите ќе бидат најсилните санкциии во историјата на Иран. На Техеран останува да го направи изборот,  изјави Мајк Помпео државен секретар на САД.

Критки за американскиот потег стигнаа од Франција, Германија, Велика Британија, Русија ни Кина.