Свет
15. November 2015 - 14:45

Ирак: Франција, САД и Иран наведени како мети на терористички напади

Ирачкиот министер за надворешни работи Ибрахим ал-Џафари изјави дека разузнавачките слуби во земјата дошле до информација, според која Франција, САД и Иран се меѓу државите наведени како мета на напади.

Џафари не соопшти кој е можниот напаѓач, ниту посочи временска рамка на нападите.

Неговата изјава е дадена вчера, еден ден по терористичките напади во Париз, во кои загинаа 129 луѓе, а одговорноста ја презеде џихадистичката Исламска држава.

Тој нагласи дека наведените земји се информирани во врска со заканите.