Живот
5. April 2016 - 10:10

Инстаграм забрани фотографија на торта поради бизарна причина

Инстаграм, кој е познат по неговиот ригорозен софтвер кој детектира се што е недолично и веднаш ги отстранува спорните фотографии, забрани објавување на снимка на торта.

Имено, извесна Фиона Мосели на Твитер објави дека Инстаграм ја отстранил фотографија на торта што ја поставила нејзината мајка. Причина? Инстаграм мисли дека на фотографијата има женски гради.

Оваа социјална мрежа има автоматски софтвер кој ги отстранува сите фотографии каде ќе препознае брадавици од гради, а украсите од марципани на тортата очигледно го „вклучиле алармот“.

Работата да биде побизарна, станува збор за велигденска декорација која симболички го претставува Исус и неговите апостоли.