Македонија
7. November 2018 - 21:51

Иницијативата Правда за Никола Груевски достави писмо до претседателот Иванов

Претседателот Ѓорге Иванов да го спречи политичкиот прогон во Македонија и да не дозволи затворите да се исполнат со политички затвореници, напишаа вечерва во писмото претставниците на иницијативата Правда за Никола Груевски кое го доставија до Кабинетот на претседателот.

-Доставувам писмо во кое ние како иницијатива ги образложивме сите наши видувања, сите наши ставови по однос на она што се случува со политичкиот прогон во Македонија, истакна Трајковски.

На прашање што е за нив политички прогон, тој рече дека СЈО кое е формирано со политички договор е противуставно, како и дека сите нивни обвиненија кои ги имаат поднесено во судот се базирани на незаконски стекнати материјали кои, како што рече, согласно законот за кривична постапка не можат да претставуваат доказ во судска постапка. Трајковски наведе дека претседателот знае за сите случувања кои се политички прогон во Македонија.