Македонија
14. March 2018 - 16:32

Инцидент во Собранието и пратениците на ВМРО- ДПМНЕ се собраа околу говорницата на Талат Џафери

Tалат Џафери се обиде да ја отвори расправата за јазиците, пратениците на ВМРО- ДПМНЕ се собраа околу говоирницата на Џафери и бараат да се прекине гласањето за Законот за јазици и бараат процедурална.

Сепак тој одлучи да даде пауза од 15 минути .

ВМРО бара разгледување на сите амандмани