Живот
13. December 2017 - 23:08

Има IQ 400, дипломирал на 11 години-нема да ви се верува што работи денес

Адрагон де Мело дипломирал на Универзитет во Калифорнија на 11 години, има коефициент на интелигенција 400 и планот на неговиот татко бил Адрагон да добие Нобелова награда до својот 16 роденден.
 
На својот татко Де Мело може да му биде благодарен или да го обвинува за својот успех и амбиции. Агустин де Мело, таткото на Адрагон опсесивно му вршел притисок на синот како би успеал во својата намера.
 
-Соновите за кои луѓето слушаат, за добивањето на Нобелова награда и докторат, воглавно се од мојот татко. Тие работи мене не ми беа важни, изјави во едно интервју Адрагон за телевизијата „CBS“.
 
На единаесет години заврши математика и информатика и со години беше најмладиот човек кој заврши факултет во историја на САД. Адрагон на 2 години ја знаел цела азбука, а веќе на три, научил да чита и пишува.
 
Неговите родители се развеле во 1988 година, а тој останал да живее со неговата мајка Кети Ган. Иако завршил факултет, се запишал во средно училиште под друго име. Вели дека тогаш се чувствувал пријатно бидејќи никој не знаел кој е.
 
Откако неговиот татко починал од рак, Адрагон се вработил во позната компанија за опремување куќи и станови „The Home Depot“, како проценител за комерцијално сликарство.