Бизнис
13. July 2015 - 9:45

Има договор на средбата на еврогрупата за Грција

Грција ќе добие нова финансиска помош, одлучија едногласно лидерите од еврозоната, наведе Доналд Туск претседател на Европскиот совет кој претседаваше со средбата на еврозоната посветена на Грција.

- Се е подготвено Европскиот механизам за стабилност да обезбеди финансиска помош за Грција во замена за сериозни реформи, наведе Туск на Твитер.

Одлуката беше донесена по 22 часа преговори.