Македонија
13. November 2018 - 19:29

И МНР потврди дека Груевски е во Будимпешта

Во Министерството за надворешни работи денеска беше повикан амбасадорот на Република Унгарија во Скопје, Ласло Дукс, на средба кај државниот секретар Виктор Димовски, со цел проверка на информацијата и по дипломатски канали дека поранешниот премиер Никола Груевски пребегал во Будимпешта и побарал азил во Унгарија, информираат од МНР.

По средбата во МНР, додаваат, потврда за веродостојноста на информацијата е добиена преку Министерството за внатрешни работи на Република Македонија.

-Во разговорот беше нагласено, дека на својот европски и евроатлантски пат, Република Македонија е цврсто определена да опстои на вредностите на градење на правната држава, фунционирање на независното судство и борбата против организираниот криминал и корупцијата на сите нивоа, вклучувајќи ги и највисоките, што беше дел и од препораките во експертскиот извештај на Р. Прибе, соопшти МНР.