Живот
6. February 2019 - 11:40

Храбра мајка стана херој: Вооружени разбојници сакаа да и влезат во куќата, таа со бебе во раце јуначки се бранеше додека пукаа на неа

Една мајка стана херој во Јужа Африка кога со детето во раце ги избрка вооружените разбојници од својот посед.

Кјерсти Сканке рече дека единствена мисла и била да ги спречи разбојнците да поминат низ капијата и да влезат во куќата во Пајнтаун во Јужна Африка.

Надзорните камери ја снимија мајката како се простува со родителите кога се појавија разбојнциите кои ја видела капијата отворена. Една жена викнала дека се вооружени.

Кјерсти, со мало дете во рацете, панично потрчала да ја затвори капијата.

„Сакав на децата да им дадам доволно време да излезат од автомобилот, но не сакав крадците да влезат зошто не знаев што сакаат и дали ќе не повредат“, рече Кјерсти.

Еден маж се обиде да и помогне на мајката, но падна на земја кога го слушна пукањето.

Кјерсти отрчала цврсто држејќи го своето дете во рацете. Разбојнциите испукале неколку куршуми па побегнаа.

После тоа, мажот во шорц брзо станал и конечно ја затворил капијата.

Оваа снимка ја погледнаа илјадници луѓе, а многумина брзо искоментираа дека Кјерсти го довела во опасност и своето дете.

„Се обидов да ги заштитам децата, јас сум мајка и учителка, тоа ми е работа“, им одговори таа на критичарите.