Свет
20. July 2018 - 13:04

Хорор: Ја силувал кобилата - не чуствува вина зошто добил знак дека треба да го направи тоа

Маж од Австралија е осуден на 10 месеци поради сексуален однос со кобила.

Даниел Рејмонд Веб-Џексон (31) рече на суд дека двегодишната ждребица дала согласност такак што ги помирислаа неговите препони и му намигнала.

Тој се изјасни дека не е виновен за извршувањето на кривично дело против животно откако на 22 јануари е фатен во шталата за коњи. Тренерот го видел како влегува во шталата преку надзорните камери.

Во својата пресуда, судијата рече дека злосторството претставува дело на суровост и го осуди Веб-Џексон на 10 месеци затвор. Исто така и со парична казна од 700 долари.