Македонија
28. January 2020 - 13:55

Хорор глетка: Мртов коњ врзан за нозе се транспортира низ Скопје

До кога ќе се измачуваат до смрт невини животни во Скопје? Кој си зема за право, да си игра со животот на овие животни. 

Денеска, оваа слика се појави на Фејсбук групата Ѕид на сообраќајниот срам. Сликано е во Скопје, а истата наиде на еден куп осудувачки и лоши коментари од страна на јавноста. 

Воопшто некогаш не се потребни коментари. Сликата зборува самата по себе. 

Тепани, претоварени, изгладнувани, умираат без капка вода, секојдневни робови на скопскиот асфалт! 

Која цивилизирана земја ова го третира за подразбирливо, прифатливо, нормално?  Како е можно сè уште државата да биде целосно инертна и го игнорира секојдневниот проблем на злоупотреба на коњите во Македонија.