Спорт плус
21. February 2019 - 18:09

Хокејот опасен за спортските коментатори!

Коментаторот Пјер Мекгвајер од НБЦ имаше голема среќа што пакот на хокеарски меч не заврши во неговата глава откако плочката тешка околу 170 грама со голема брзина помина на неколку сантиметри пред неговите очи.

Информациите се дека доколку пакот заврши во телото, тој има моќ како испукан куршум од пиштол.