Живот
11. January 2019 - 13:39

Хит: Шумадинец се жени кога ќе завее: На венчавка во манастир тргнале со автомобил, а кога заглавиле на патот на помош пристигна соседот

Поради снежното невреме во Србија, бројни патишта не се проодини, но ни големата снежна покривка ни завеаниот пат не го спрели заљубениот пар од селото Страгар во близина на Крагуевац да се венча во манастирот Благовештение Радничко. 
 
Мештан од тоа село кај Крагуевац објави фотографија на Фесјбук од младоженецот и невестата, не обрнувајчи внимание на студот, среќни и насмеани до манастирот се возат на четирицикл.