Македонија
21. October 2020 - 12:51

Хирург од кумановската болница почина од КОВИД-19

Како последица од компликации на новиот коронавирус, почина хирургот Драган Тасевски од болницата во Куманово.

Неговите колеги се простуваат од него преку социјалните мрежи, а Тасевски ја изгуби битката со опасната зараза на 60-годишна возраст.

„Вирусот е дефинитивно руски рулет. Нека почива во мир, тажно, навистина тажно. Веројатно јас како паталец, поинаку го доживувам вирусот“, напиша Гордана Николиќ.