Живот
18. May 2016 - 11:59

Херојски подвиг: Сестра му го спаси животот на избодено момче

Мистериозна жена за која се верува дека е медицинска сестра случајно се погоди на местото каде беше избоден маж на возраст од 41 година и му го спаси животот.

Таа клекна на колена и на крвавиот човек кој даваше знаци на живот по нападот со нож, му даде вештачко дишење и го одржуваше во живот до пристигнувањето на екипата на брзата помош.

Потоа таа едноставно исчезна во толпата без никој да успее да ја идентификува и соодветно да и се заблагодари за спасениот живот.

Еве како изгледаше драматичното спасување на тешко повредениот човек во Бристол, Велика Британија: