Живот
4. March 2017 - 18:53

Херојски подвиг: Куче спаси дете кое мајката пробувала да го удави во река

Куче успеало да спаси деветгодишно дете кое мајката пробала да го удави во река во Австралија.Инцидентот се случил во Јужен Велс во Австралија, каде жената во реката сакала да ги удави синот и неговиот помлад полубрат. На пријателите им кажала дека „мора да ги удави децата“.

Дваесетишест годишната жена ги однела децата на брегот од реката, а потоа главата на поголемото дете му ја држела по вода, додека нејзиниот петгодишен син врискал. Тогаш и него го однела до водата, а неговото тело било приметено како плива по реката.

Полицијата покренала истрага и телото било пронајдено подоцна.

Детето го спасило куче, кое ја нападналожената и спречило да го удави синот.

Жената и се предала на полицијата и уапсена.

Полицијата ги предупредила дедото и бабата на децата затоа што сметаат дека ќе бидат во опасност откако мајката ќе излезе од затвор.