Македонија
9. November 2019 - 21:40

Хеликоптер ги преплаши охриѓани- вртел над Чинарот и предизвикал штета

Хеликоптер со кој најверојатно се превезувале учесници во утрешната средба „Мал Шенген“, застанал и вртел во место, ниско над главите на случајните минувачи кај Чинарот во Охрид.

Видео снимките без споделени на социјалните мрежи.

Предизвикана е материјална штета, а жителите на овој дел на градот биле силно вознемирени од насоатнот.

Од СВР Охрид велат дека неламо невообичаени движења за време на денешното прелетување над градот.

Бил реализиран еден лет со хеликоптер,но велат дека не биле регистрирани проблеми.

Утре во Охрид треба да се случи нова рунда од трилатералните разговори Заев- Вучиќ- Рама за идејата за „Мал Шенген“