Loading Video...
Свет
3. December 2018 - 16:40

Гутереш до светските лидери - заканата од глобалното затоплување сфатете ја сериозно

Ситуацијата со климатските промени никогаш не била посериозна.Светските лидиери сериозно да ја сватат опасноста и да преземат одлучна акција против глобалното затоплување.

Апелот, генералниот секретар на Он Гутереш го  упати од полскиот град Катовице на самитот за климатските промени.