Свет
19. May 2017 - 12:18

Грозно злосторство ја шокираше Британија: Момче (13) си го силувал другарот!

Момче (13) силувал другар на патот до училиштето, во паркот Раф Грин во Лондон во Велика Британија.
 
Случајот го пријавила жртвата, истот така на возраст од 13или 14 години. Тој изјавил дека неговито другар го силувал во 9 часот по локално време. Силувалот е уапсен и се наоѓа во притвор.
 
Веднаш реагирале и родителите на учениците кои апелирале децата да не се движат сами надвор од училиштето, а доколку видат нешто сомнително веднаш да го пријават.
 
Полицијата соопштила дека околу училиштето се поставени дополнителни патроли и дека заедно со родителите работат на нови мерки за сигурност, пренесува „Дневни Аваз“.