Живот
11. December 2019 - 15:00

Грета личност на годината: Популарниот магазин Тајм ја избра младата активистка

Американското списание Тајм ја прогласи шведската тинејџерка активистка Грета Тунберг за личност на годината.

Таа за личност на 2019 година е прогласена поради своето залагање во борбата против климатските промени.

Секоја година овој магазин ја бира највлијателната личност, движење или идеја кои оставиле најголема трага во изминатата година.