Живот
10. January 2016 - 11:00

Грешки кои ги правиме при чистењето - Ако сакате домот да ви блеска прочитајте го ова

Сите знаеме колку е мачно чистењето по дома, но најчесто колку и да се трудиме да го светнеме домот, постојат грешки кои ги прави секој од нас.

НЕ ГИ ЧИСТИМЕ ГРЕАЛКИТЕ И КЛИМА УРЕДИТЕ

Таму верувале или не се крие голема количина на прашина. Сите кога чистиме не им обрнуваме внимание, па прашината од нив паѓа и на другите исчистени предмети. Нареден пат, пребришете ги и овие уреди.

БРИШЕМЕ ПРАШИНА НА СУВО
На овој начин со сува крпа наместо мокра, прашината само се разнесува и наталожува од еден предмет на друг и всушност ништо не сме направиле.

СПРЕЈОВИТЕ ЗА ПОЛИРАЊЕ МЕБЕЛ ГИ НАНЕСУВАМЕ ДИРЕКНО НА ПРЕДМЕТИТЕ

Вака само ризикувате да направите мрсни слоеви на мебелот. Тие слоеви подоцна само ќе навлечат повеќе прашина.

ЗАБОРАВАМЕ ДА ГО СМЕНИМЕ ФИЛТЕРОТ НА ПРАВОСМУКАЛКАТА

Ова е многу важно за хигиената, па затоа наместо да ја чувате ќесата нечиста бидејќи на тој начин таа не се задржува во правосмукалката туку лета низ воздухот, исчистете ја и заштедете си го времето кое потоа повторно ќе го потрошите за чистење.