Балкан
13. December 2017 - 9:45

Грција: Над еден милион даночни обврзници со конфискуван имот

На над еден милион даночни обврзници во Грција имотот веќе им е конфискуван поради задоцнети обврски кон банките, соопшти „Катимерини“. 

Весникот алармира дека на ден властите конфискувале по илјадници имоти на лоши должници. Тие се на аукција.

„Прото тема“ предупредува дека е можно секој со неподмирен долг,дури и за 500 евра, да ја загуби куќата преку интернет т.е. во рамките на онлајн наддавања.

Владата во Атина се обврза пред кредиторите да го реши прашањето со „лошите кредити“, што е услов за отпуштање на дополнителни транши кредити на државата.