Балкан
11. December 2016 - 9:12

Грчкиот Парламент го одобри буџетот за 2017

Грчкиот Парламент синоќа го усвои буџетот за 2017 година, пренесе ДПА.

По петдневна расправа 152 пратеници гласаа за донесување на буџетот за следната година, а 146  беа против. Двајца пратеници отсуствуваа од седницата од здравствени причини.

Гласањето беше важен тест за Владата на премиерот Алексис Ципрас, која се бори со финансиската криза во земјата.