Балкан
12. јуни 2020 - 19:37

Границите со Грција ќе останат затворени се до први јули

Границите со Грција ќе останат затворени се до први јули и нема да бидат отворени на 15 јуни како што првично беше најавено.

На почетокот на месецот, Грција донела одлука со Македонија за следниот месец да отвори само еден граничен премин и тоа само Евзони-Богородица во однос на копнените пристигнувања. Од први јули имаме укинување на рестрикциите за Албанија и Македонија, доколку се оди добро, изјавил министерот за туризам на Грција денеска на прес-конференција во Атина.

Сите туристи кои по први јули ќе пристигнат во Грција ќе треба да имаат пополнет формулар со податоци за нивните контакти во Грција, ќе се спроведуваат тестови по случаен избор, а евентуалните позитивни ќе одат 14 дена во карантин во хотел.