Македонија
17. July 2017 - 14:31

Град Скопје ќе доставува решенија за наплата на заостанат долг за данок на имот и фирмарина

Град Скопје денеска соопшти дека во следниот период ќе пристапи кон достава на решенија за присилна наплата на заостанат долг за данок на имот и фирмарина за 2016 година.

- Се известуваат сите даночни обврзници (физички и правни лица) кои во наредниот период на своја адреса ќе добијат Решение за присилна наплата за 2016 година, веднаш да пристапат кон плаќањето на наведениот долг согласно решенијата за присилна наплата, со што би се избегнала непопуларната мерка за блокада на сметки во деловните банки, наведува Град Скопје во соопштението.

Доколку даночните обврзници кои се опоменати или им е испратено решение за присилна наплата, во меѓувреме го имаат платено долгот, треба да се обратат во Град Скопје во барака 16 со доказ за уплата на долгот за 2016 година.