Македонија
31. August 2020 - 16:05

Гостивар: Мртовечки ковчези за починати од Ковид-19 расфрлени низ депонијата Русино

„Мизерно, па по мизерно не може да биде!“, „ Морбидно и недостоинствено“, „Без почит најпрво кон лугето кои се живи, а потоа и кон оние кои починале“, се дел од коментарите на Фејсбук, каде се постирани слики од депонијата Русино, во која се фрлени и мртовечки сандуци.  Во групата „Чист Гостивар! Стоп за депонија Русино! Чист воздух за Гостивар“ постојано се споделуваат слики од она што им се случува на гостиварци, каков воздух дишат и за негрижата на институциите. 

Во видеото што двајца гостиварци го снимиле се гледа мртовечкиот сандук, кој го отворија а внатре беше сместен уште еден лимен, кој се користи за заразените од Ковид-19, но и за авионски трнаспорт на починат.  Сандукот е празен и не се знае дали е заразен или не.

-Институциите спијат, локалните власти спијат,  јавниот обвинител спие, вели член на групата.