Македонија
16. јуни 2021 - 19:46

Гори висококатница во центарот на Скопје - противпожарна вежба

Градот Скопје со противпожарна вежба за пожар во висококатница ја промовира новата противпожарна скала.

Долга е 45 метри и како што наведе градоначалникот Шилегов, со неа може да се спасуваат луѓе и над петтиот кат во висококатниците.

Во вежбата е влучена и единицата за специјални задачи Тигар која демонстрираше спасување луѓе со хеликоптер.

 

 

Зоран Јаневски