Македонија
16. February 2019 - 18:41

Гордана Силјановска Давкова и официјално кандидат за претседател на Македонија

Делегатите на денешната Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ ја избраа Гордана Силјановска Давкова за свој претседателски кандидат. Со 408 од 519 гласа Силјановска Давкова доби огромна поддршка како претендент за претседател на Република Македонија.