Интернет
22. April 2016 - 9:30

Голема промена на Вибер: Новата опција воодушеви повеќе од 700 милиони корисници!

Апликацијата која има над 711 милиони корисници, го претстави новото шифрирање на пораките и повиците, што вклучува и групно допишување до 200 корисници, како и опција „hide“ која се наоѓапокрај опцијата за бришење.
 
Компанијата која е основана во Изреал, а ја презеде јапонската „Ракутен“ во 2014 година, најави дека ажрирањето започнува од денес. Новите опции се однесуваат на Андроид, iOS, PC и Mac.
 
End-to-end енкрипцијата знаци дека ниту провајдерот не може да пристапи до пораките во секое време.
 
Мајкл Шмилов, директор на Вибер изјавил за „TechCrunch“ дека компанијата на ова работела со години.
 
Енкрипцијата на Вибер ќе има неколку нивоа на сигурност, кои ќе бидат прикажани на десната страна на екранот во облик на катанец во различни бои.
 
Сивата боја ќе значи дека разговорот е целосно кодиран. Скриените разговори ќе имаат и PIN код за пристап.
 
Но, можеби најинтересна е опцијата за криење на одреден разговор и заклучување на истито со четири цифрен PIN код.
 
Секако, за да ги добиете овие опции, треб да ја ажурирате апликацијата.