Македонија
14. October 2015 - 18:25

Голема акција на МВР - Серија апсења во Министерството за животна средина

Голема акција на МВР во Министерството за животна средина. Како што дознаваме од полициски извори две лица се уапсени на работните места додека еден не бил достапен. Информациите велат дека се наоѓа во странство. 

Приведените лица се сомничат за злоупотреба на службената положба бидејќи како инспектори издавале потврди за вршење на дејност и за увоз на стоки на компании кои не ги исполнувале условите.

Покрај ова, кога правеле контроли во записниците внесувале податоци со невистинита содржина. 

Од МВР ја потрдуваат информацијата но повеќе детали најавуваат за утре.