Македонија
12. September 2018 - 23:38

Голем пожар кај Марков Манастир

Шумски пожар со голема брзина потпомогнат од ветрот веќе еден час се шири во регионот помеѓу скопските села Варвара и Марков Манастир, пренесува порталот Судство.мк.

Пожарот е пријавен од локалните жители и се чека да интервенира противпожарната служба.

Огнената линија се шири долж планината кон блиските села.