Живот
23. јуни 2017 - 9:59

Ѓаволска работа: Се роди страшно суштество - половина човек, половина јагне

На една фарма во селото Леди Фрер овца роди јагне кое потсетува на човек, што предизвика паника меѓу локалното население.

Според информациите селаните веруваат дека вакво суштество не би можело да се роди без мешање на „темните сили“. За да се смират мештантите, во Леди Фрер отишол и шефот на ветеринарните служби од источно капската провинција.

Ветеринарот објаснил дека мртвороденото јагне потсетува на човек, но тоа нема никаква врска со луѓето.

-Овцата во раната бременост вила заразена од треската „рифт вели“. Сите знаци укажуваат дека во раната фаза развојот на плодот бил неправилен поради вирусна инфекција, вели ветеринарот.

Шефот на службата нагласи дека овцата има 28 пара хромозоми, а човекот има 23 пара, па затоа не може да се зборува за никаков получовек - полујагне.

Photo published for Horror as 'half human half-beast' is born to a sheep in South Africa convincing villagers the...

Ветеринарите вршат истражување, а резултатите ќе бидат објавени специјално за жителите на Леди Фрер кои веруваат во „ѓаволска работа“.