Бизнис
17. July 2019 - 16:29

Германски Костал ќе вработи уште 750 лица во следните 5 години

Германската компанија Костал во капацитети во Охрид  во наредните 5 години најави дека ќе вработи уште 750 лица односно до крајот на 2025 година бројката ќе достигне до 1150 вработени со што ќе биде меѓу трите најголеми производствени капацитети во Европа.

Неодамна потпишан е договор за втората фаза од инвестицијата на Костал вредна над 40 милиони евра.