Македонија
14. January 2018 - 10:28

Генералниот секретар на НАТО в четврток ќе се обрати пред македонските пратеници

Генералниот секретар на НАТО, Јанс Столтенберг, претстојнава недела ќе дојде во дводневна посета на Македонија (17 и 18 јануари). Според агендата на посетата, Столтенберг би требало в четврток напладне да се обрати и пред пратениците во Собранието на Р.М.

На днедвен ред пред пратениците во македонскиот парламент недалава ќе биде и договорот за добрососедство со Бугарија.