Ракомет
11. January 2017 - 16:15

Франција 2017: Според Лазаров ракометарите се подготвени за дуелот со Тунис

Капитенот на нашата ракометна репрезентација Кирил Лазаров утре ќе го ига својот 25.ти натпревар на Светските првенства во своето петто учество. За дуелот со Тунис изјави:

- Очекувањата на јавноста се големи, некогаш и нераеални. Ние ќе поставиме игра за да победиме. Имавме време за добри подготовки, иако некомплетни. Мислам дека подготвени ќе го почнеме стартот на СП. Во денешно време на СП сите имаат добра одбрана, треба да се почитуваат одлуките на селекторот и ќе играме „6-6“ или „7-6“, ако има потреба ќе играме и „7-6“ мислам дека сме и подготвени за таква игра.