Џет-Сет
24. December 2015 - 10:12

Форбс: Џони Деп најпреплатен глумец

Холивудската ѕвезда Џони Деп (52) , според списанието Форбс, е најпреплатениот глумец во светот. За секој долар што му бил исплатен, заработено е само 20 центи повеќе.

Оваа титула ја освои и минатата година. Освен серијалот „Пиратите од Кариби“, ниту еден негов филм во последните години не постигна поголем успех.

На второто место на листата на која доминираат мажи е Дензел Вашингтон (60), кој за секој исплатен долар по филм заработени се 6,5 долари, а Вил Фарел заработил 6,8 долари.

Оваа година најмнагу се исплатело да се ангажира актерот Крис Еванс, кој за секој исплатен долар, филмското студио заработило 181,80 долари.