Македонија
29. May 2020 - 16:00

Физичка пресметка помеѓу малолетници во угостителски објект во Сарај

Вчера во 20.20 часот во СВР Скопје било пријавено дека пред угостителски објект во с.Сарај, скопско, поради меѓусебно недоразбирање и нетрпение, бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу 16 и 17 годишни малолетници од с.Грчец, скопско, од една страна и Ј.Л.(35), Б.Л.(18) и 17 годишен малолетник, сите од с.Грчец и 17 годишен малолетник од с.Глумово, скопско, од друга страна.

Сочинети се записници за констатиран прекршок по член 11 став 3 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир, стои во соопштението од МВР.