Loading Video...
Свет
8. March 2019 - 19:23

Финската влада поднесе оставка

Финската влада поднесе оставка порад неможноста да ги спроведе реформите во здравствениот систем.  Претседателот ја прифати оставката на премиерот и побара неговата влада да ја врши функцијата во преодниот мандат до формирање нова влада. До оставката на владата доаѓа на еден месец пред парламентарните избори во Финска .