Македонија
8. May 2020 - 15:55

Филипче за отварањето на џамиите - се уште важи забраната за групирање на повеќе од двајца

На денешната прес конференција министерот за здравство Венко Филипче кажа дека сеуште важи забраната за групирање на лица откако претходно ИВЗ донесе одлука да ги отвори Џамиите на 12 мај. 

Во однос на вчерашниот собир во Струга, Филипче изјави дека е непочитување на здравствените работници и на сите оние други кои два ипол месеци пожртвувано работат за што побрзо излегување од оваа криза. Филипче најостро ги осудува сите кои не ги почитуваат мерките, очекува темелна истрага за вчерашниот собир во Струга и санкционирање на извршителите. 

По информацијата која денеска ја објави ИВЗ дека Џамиите се отвараат на 12 мај Филипче повтори дека се уште трае забраната за групирање на повеќе од двајца луѓе.