Македонија
19. October 2020 - 13:50

Филипче - Следна мерка ќе биде полициски час

На утрешната владина седница ќе се најдат последниот сет рестриктивни мерки предложени од Комисијата за заразни болести - екононските субјекти да работат до 23 часот, забрана за одржување на секакви настани и преполовување на капацитетот на патници во јавниот превоз. Но и овие мерки ќе зависат од законските измени во собрание. Филипче побара од граѓаните почитување на овие мерки оти следната е полициски час. Филипче вели дека ги следат и искуствата од соседството каде има поригорозни мерки, но засега кај нас доволни биле и овие.

 

Сања Димитровска