Македонија
10. March 2020 - 15:02

Филипче: Пациентка на 16-годишна возраст на тестирање за корона вирус

На денешната прес конференција министерот за здравство, Венко Филипче  излезе со најнови информации за случаите на корона вирусот во Македонија.

„Една пациентка на 16-годишна возраст се испитува за евентуално присуство на корона вирус, додека пак останатите седум случаи кои се позитивни на вирусот се со лесна клиничка слика. Имаме полициско обезбедување за таму каде што е потребно. Апелираме да се откажат и малите настани“, истакна Филипче.