Македонија
25. March 2020 - 10:54

Филипче: Одржувајте два метра растојание кога одите во маркет или комуницирате со луѓе

Одржувајте два метра растојание кога одите во маркет или комуницирате со луѓе. На овој начин го спречувате ширањето на коронавирусот и спасувате животи, напиша на својот ФБ профил министерот за здравство Венко Филипче.

Граѓаните во период на инкубација, посочува министерот, може да се преносители на болеста, а да не се свесни за тоа.

– Доколку имате симптоми, не се доближувајте до повозрасните, кои се во најголем ризик од овој вирус, истакнува Филипче.