Македонија
1. January 2021 - 12:28

Филипче: Новогодишната ноќ помина мирно, граѓаните ги почитувале мерките, ова е и нивна голема заслуга

Министерот за здравство д-р Венко Филипче во изјава за медиумите информираше дека новогодишната ноќ помина мирно за дежурните екипи споредбено со претходните години.

 
Во Ургентниот хируршки центар извршени се десетина прегледи и приеми, споредбено со 30, 40 во изминатите години.
 
Десеттина прегледи и приеми се изведени и на Клиниката за токсикологија, исто така многу помалку споредбено со 30тина случаи кои биле примени во претходните години.
 

„Навистина се почитувале мерките, да нема прослави, да нема групирање и тоа е една голема заслуга и на граѓаните“, рече Филипче.