Македонија
16. August 2021 - 11:51

Филипче: Карантин од 14 дена за граѓаните кои ќе доаѓаат од Авганистан

Граѓаните кои ќе доаѓаат од Авганистан ќе треба да бидат во карантин 14 дена и дополнително ќе се оди на нивно вакцинирање.

– Да, разговаравме за тоа, а до Владата ќе препорачаме сите кои доаѓаат од Авганистан да бидат во задолжителен карантин од 14 дена и дополнитлно да се спроведе вакцинација кај нив. Се работи за мал број луѓе – вели министерот за здравство Венко Филипче.