Технологија
10. October 2018 - 9:56

Фејсбук месинџер со нова опција

Апликацијата за пораки на социјалната мрежа Facebook, Messenger наскоро би можела да им овозможи на корисниците со помош на диктирање да испраќаат пораки, да креираат потсетници и да повикуваат одреден контакт.

На фотографиите кои што протекоа на интернет, може да се види новото „М“ копче на врвот на екранот, кое што, според гласините, кога ќе биде кликнато на него, ќе го активира слушањето на говорните команди на Messenger.

На тој начин ќе се олесни користењето на апликацијата за пораки на најголемата социјална мрежа на светот, а ќе се исклучи и потребата за користење на екранот.

Ова секако ќе биде побезбеден начин за комуницирање кога на пример, корисникот ќе вози автомобил, а исто така, со новата функција, апликацијата ќе стане попристапна за лицата со слаб и оштетен вид.