Живот
26. January 2016 - 16:36

Евтин и корисен трик: Со помош на алуминиумска фолија избелете ги забите

Постојат бројни пасти за избелување на забите кои содржат помалку карбамид -пероксид, ситни абразивни честици кои забите ги чистат механички.

Меѓутоа, зошто би ги купувале кога вие сами можете а направите природна паста за избелување на забите.

Постапка: Измешајте малку сода бикарбона со паста за заби, земете алуминиумска фолија, исечете ја траката на ширина и должина која ви одговара на вашите заби.

Добиената паста нанесете ја на фолијата и ставете ја на забите. Фолијата со пастата држете ја 1 час.

За видлив впечаток ставајте од пастата два пати на 7 дена.